Jinne Kattevilder

Jinne Kattevilder-2

Jinne Kattevilder

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut | Msc. Manueel therapeut | EWMM Kindermanueel therapeut en leefstijlcoach in opleiding

Jinne is sinds 2010 werkzaam als Fysiotherapeut en sinds 2015 ook als Manueel therapeut. Ze is geregistreerd bij de beroepsvereniging ‘Het Keurmerk’ en is in het bezit van een BIG-registratie. De klachtenregeling valt onder het ‘Het Keurmerk’.

Ooit begonnen in Scheveningen en via Voorschoten, Rotterdam en Berkel & Rodenrijs is ze vorig jaar in Zeeland komen wonen. Jinne en haar man hebben drie kleine kindjes. Ze heeft ontdekt dat ze het toch wel heel erg fijn vindt om voor haar kinderen te mogen zorgen. Ze vindt kinderen sowieso en haar eigen kinderen in het bijzonder natuurlijk, gewoon heel erg leuk. Ze heeft nu een hele mooie balans gevonden in werk en privé zodat ze naast haar werk ook veel tijd kan besteden aan haar kinderen. Maar ook lekker kan genieten van de omgeving hier in Zeeland.

“Ik wil niet alleen maar inzoomen op het medische stukje.”

“Als iemand bij mij binnenkomt met een klacht, dan wil ik als ik iemand behandel niet alleen maar inzoomen op het medische stukje. Maar ik wil naast het lichamelijk stukje het liefst de mens en de persoon als geheel behandelen. Ik wil graag dat mensen zelf de regie weer terugkrijgen. Dat ze begrijpen wat er aan de hand is, of waarom ze niet herstellen en wat je dan kan doen om zo lang mogelijk gezond te blijven.”

Mijn expertise is wervelkolom gerelateerd én mensen met langdurige of terugkerende pijnklachten

Je kan bij Jinne terecht voor Fysiotherapie en manuele therapie voor volwassenen, én voor kinderen.

“En dan met name wervelkolom gerelateerde klachten en hoofdpijn klachten, Maar ik ben heel allround hoor. Ik behandel ook schouder-, heup-, knieklachten etc. In feite kan ik elke klacht die binnenkomt behandelen, alleen mijn expertise is wervelkolom gerelateerd én mensen met langdurige of terugkerende pijnklachten. Wat ik altijd meeneem in mijn behandelingen is pijneducatie. Want dat is belangrijk om goed te kunnen herstellen. Ik werk daarnaast ook veel met ademhaling.”

“Werken met kinderen is gewoon heel erg leuk.”

“Ik vind het werken met kinderen echt heel erg leuk. Ik ben gek op kinderen. “Ik word er altijd enthousiast van als ik een kind onder behandeling heb. Of als ik baby’tjes met een voorkeurshouding mag behandelen. Daar zie ik er graag veel van in mijn praktijk.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Omdat ik het menselijk lichaam heel erg interessant vind. Ik sport graag, ben veel in beweging, ik loop veel hard en wilde ooit gymdocente worden. Toen ik met de studie Fysiotherapie in aanraking kwam was ik eerst niet zo enthousiast, maar dat was omdat ik er een verkeerd beeld bij had. Ik dacht dat ik dan mensen moest gaan masseren. Maar toen ik erachter kwam wat de opleiding precies behelsde was ik meteen enthousiast en vanaf dag 1 heb ik de studie met heel veel plezier doorlopen.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Wat ik fijn vind om te doen is het coachen van mensen. Ik kijk naar gewoontepatronen en of iemand hierdoor tegen dingen aanloopt waardoor hij/zij klachten ervaart. Ik probeer om je te helpen om inzicht te krijgen in die gewoontepatronen, en ik probeer of ik die patronen kan veranderen door ze op een andere manier te benaderen.

Mensen iets leren. Daar krijg ik erg veel voldoening van. En dat ze daardoor een soort van eyeopener krijgen dat ze misschien niet zo gezond bezig zijn en het vervolgens anders gaan doen.

En bezig zijn met het fysieke van de mens. Met de gewrichten bewegen middels de manuele therapie, om het gewricht optimaal te laten bewegen in het gewrichtsvlak en daarmee een batterij aan reacties proberen te temperen. Je ziet soms dat het zenuwstelsel overprikkelt raakt – bij baby’s zie je dat vaak – doordat er ergens niet lekker beweegt. En als je dat dan kan doorbreken fysiek, dan gebeurt er echt van alles in dat hele lijf. En dat is gewoon mooi om daar mee te mogen werken.”

Wilt u meer weten over Fysiotherapie?

U leest meer over Fysiotherapie op deze pagina.