Review – Addie de Bree

Onze cliënten vertellen

Addie de Bree vertelt...

addie de bree

Addie de Bree, geboren en getogen in de uitgestrekte polders van Zeeuws-Vlaanderen, deelt haar verhaal van een jeugd vol natuurlijke ontdekkingen, een strijd met diepgewortelde familieproblematiek en haar pad naar emotionele en fysieke genezing via alternatieve geneeskunde.

Addie, kun je ons kort vertellen over je vroege leven in de polder?

“Mijn kindertijd in Zeeuws-Vlaanderen was gevuld met momenten van grote vrijheid. Maar werd ook gevormd door de gereformeerde achtergrond van het gezin, welke werd gedomineerd door mijn vader.”

“Ik was altijd buiten, verkende de natuur, en had een sterke band met de aarde. Ik maakte beeldjes van klei uit het land. Dat was mijn speelveld waar ik helemaal mezelf kon zijn. Op de Middelbare School en de huishoudschool begon mijn creatieve kant steeds meer vorm te krijgen. Tekenen deed ik altijd al, en nu kwam daar ook de liefde voor schilderen bij. Maar het was ook een tijd van persoonlijke ontwikkeling. Toen ik later Sociale Dienstverlening studeerde, werden veel van mijn jeugdige geloofskwesties opnieuw actueel, wat mij zowel uitdaagde als hielp groeien. Ik moest echt weer leren om van God te houden, en van mezelf.”

Kun je iets delen over je ervaringen bij Jasperse Praktijkencentrum?

“Ik kwam voor het eerst 12 jaar geleden bij Praktijkencentrum Jasperse voor overgangsklachten en allergieën. En zo’n 5 jaar later opnieuw. Ik had te maken met chronische vermoeidheid, darmklachten en andere symptomen waar ik geen oplossing voor kon vinden. Christine, een kinesiologe bij Jasperse, nam een andere aanpak dan ik gewend was, die echt op mijn behoeften aansloot. De behandelingen bij Jasperse Praktijkencentrum hebben een diepgaande impact gehad op mijn gezondheid en welzijn.”

Hoe hebben de behandelingen je geholpen?

“Christine, kinesiologe bij Jasperse, heeft een cruciale rol gespeeld in mijn herstel. Ze benaderde mijn situatie op een holistische manier, waarbij ze niet alleen mijn fysieke symptomen behandelde, maar ook de emotionele wortels van mijn klachten aanpakte. Door de sessies kwamen we erachter dat veel van mijn fysieke ongemakken verband hielden met onverwerkte jeugdtrauma’s en diepgewortelde gevoelens van afwijzing. Ze gebruikte technieken die mij hielpen om deze oude wonden te helen en gaf me gereedschappen om met mijn gevoelens om te gaan.”

“Later, toen ik met darmklachten kampte, kwam ik bij Marcel, Natuurgeneeskundig Vitaal-Therapeut terecht. Hij hielp mij onder andere via mindfulness en maakte me heel erg bewust van wat eronder mijn fysieke problemen ligt. Ik ben namelijk een enorme piekerkont, en dat bleek ook grotendeels de reden van mijn darmklachten te zijn.”

“Marcel heeft mij geleerd hoe ik mijn neiging tot piekeren sneller kan herkennen, maar ook hoe ik het kan beheersen. Het had meteen een direct effect op mijn fysieke gezondheid. Hij liet me begrijpen en voelen dat mijn gedachten en zorgen direct verbonden zijn met de spanningen in mijn lichaam. Samen werken we aan een strategie om mijn denkpatronen te veranderen en meer mindful te leven. Deze aanpak hielp niet alleen mijn symptomen te verminderen, maar gaf me ook een gevoel van controle en rust die ik lange tijd niet had gevoeld. Marcel’s begeleiding was voor mij essentieel in het leren begrijpen van de oorsprong van mijn piekergedrag en hoe dit mijn lichamelijke gezondheid beïnvloedde, waardoor ik nu effectieve manieren heb gevonden om deze cycli te doorbreken.”

Het is mooi om te zien dat je zo enorm straalt. Je lijkt echt te genieten van het leven.

“O, dat doe ik ook. Met volle teugen. Ik voel ook weer zo veel liefde. Daar is echt ruimte voor gekomen door de nieuwe inzichten. De combinatie van kinesiologie en natuurgeneeskunde bij Jasperse heeft me geholpen mijn gezondheidsproblemen vanuit heel een ander perspectief te benaderen en heeft me uiteindelijk naar een veel gezonder en gelukkiger leven geleid. Ik ben enorm dankbaar voor de empathie, expertise, en toewijding. Van het hele team!”

Wat zou je anderen willen zeggen die overwegen alternatieve geneeskunde te proberen?

“Sta open voor het onbekende. Alternatieve geneeskunde heeft mijn leven veranderd door niet alleen mijn symptomen te behandelen, maar ook door te kijken naar wie ik ben en hoe alles in mijn leven met elkaar verbonden is. Jasperse Praktijkencentrum biedt een zorgzame en diepgaande benadering die echt het verschil maakt.”

Jasperse Praktijkencentrum in Vlissingen

Maak een afspraak

Afspraak maken voor uw kennismakingsconsult:

Maaike engelbrecht 1

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief